FESTA DELS NANOS A COCENTAINA - 13 MARÇ 2013

Els Nanos són una tradició única a Cocentaina, de la qual es desconeix l’origen, però que ha perdurat en el temps gràcies als veïns i veïnes de la zona del Raval, que any rere any amb ganes, il·lusió i molt de treball porten endavant una de les tradicions que ens identifica com a poble.
 
Recordem que en un principi estava previst celebrar els Nanos el passat dimecres, com és tradició. Però l'amenaça de pluja va fer que s'ajornaren per una setmana. 

Aleshores aquest dimecres dia 13/03/2013 celebrarem la festa dels Nanos, que són ninots de poca altura, que van acompanyats d'uns cartells a través dels quals expressen la seua crítica, o bé positiva o bé negativa. Els Nanos denuncien temes actuals, tant a nivell estatal com local, amb molta ironia, però sense perdre l’actualitat i la raó.

Des de les nou del matí fins les vuit de la vesprada, el barri del "Raval" s'ompli de visitants. I per finalitzar el dia s'ofereixen danses a través del grup de danses Cocentaina, en diferents carrers de la zona, danses que son acompanyades per la nostra música tradicional de la dolçaina i el tabal. Actes com aquest demostren una vegada més les profundes arrels que té Cocentaina amb les seues tradicions i que perduren en el temps com enriquiment del nostre patrimoni cultural i musical.

La Colla de Dolçaines i Tabals "Mal Passet" de Cocentaina acompanyarem aquesta festa a partir de les 18:00 de la vesprada amb un passacarrer pel "Raval" i acompanyant les dansadores i dansadors del nostre poble.