DIRECTOR

FRANCISCO VALOR LLORENS


Naix a Cocentaina, Alacant en l'any 1979. Inicia els seus estudis musicals amb José Pérez Vilaplana a l'edat de 8 anys, i als 12 anys entra a formar part de la Unió Musical Contestana com a percussionista.Ha estudiat percussió i direcció de banda, amb professors de reconegut prestigi (Jan Coober, Henry Adams, Enrique Llopis (Timbalero solista Orquestra de RTVE), José Rafael Pascual Vilaplana, Ramon García Soler). Ha compost diverses obres dedicades a les festes de moros i cristians, música coral i música incidental per a espectacles. Ha estat guardonat amb el 2n premi del concurs de composició per a Dolçaines i Percussió Poble de Muro el 2002 i amb el 2n premi en el concurs de composició per a Dolçaines i Percussió "música al Castell" de Dénia en 2005, el 1er Premi en el Concurs de composició per a Dolçaines i Percussió Vila de Petrer el 2010 i el 1r Premi i Premi Especial del Públic en el 8è Concurs de composició per a Banda "Fco Cerdà" de l'Olleria (València) al febrer de 2012. Al novembre de 2011 rep el premi Euterpe a la Creació Musical per l'obra Antebellum, premi que concedeix la Federació Valenciana de Bandes.

El 2008 va rebre un calorós homenatge a la seva trajectòria al XVI concert de Música Festera organitzat per la Comissió de Festes de Moros i Cristians de Mutxamel on van participar la Societat Musical L'Harmonia d'Alacant, la Societat Musical la Pau De Sant Joan, el cor de Veus blanques Don Juan Marín d'Alcoi i la Amfitriona la Societat Musical l'Aliança de Mutxamel.També en 2008 va ser l'encarregat de Dirigir l'Himne de Festes en l'acte que dóna arrencada a les Festes de Moros i Cristians d'Oliva (València).Al març de 2006 Grava Al costat de la Unió Musical Contestana i la Xafigà de mur una Monografia de Música per a Moros i Cristians titulada "Creu Daura" amb gran part de les seves composicions, per a banda i per a grup de dolçainers i tabaleters, aconseguint gran expectació i èxit a aconseguir al novembre de 2007 el Premi Euterpe a la millor gravació Bandística que atorga la Federació Valenciana de Societats Musicals i llançar com a conseqüència fins a una tercera edició del mateix.

El 2010 en ocasió del XXXVIII Concert de Música Festera de la Unió Musical Contestana rep un homenatge per part de la Banda, que li va dedicar la tercera part del Concert i va fer lliurament a Francisco Valor de la medalla de plata i brillants de la Societat Musical.

També intervé com a jurat en el "Concurs de composició per a Dolçaines i Percussió Poble de Muro" en les seves edicions de 2007 i 2010.

És director del grup de Dolçainers i Tabaleters "Mal Passet" de Cocentaina desde 2004. Ha estat sotsdirector del grup de Dolçainers i Tabaleters "la Xafigà" de Muro durant 2003 a 2006 i director del mateix de 2006 a 2007.

És sotsdirector de la Unió Musical Contestana de Cocentaina. I Director de la Banda Instructiva Musical d'Alfarrasí (València).

És assíduament director convidat per nombroses bandes de música per dirigir les seves obres.

La seva música és interpretada i reconeguda per nombroses bandes i agrupacions musicals del nostre país.